In primul rand bine v-am regasit pe toti:). lipsa de activitate pe blog in ultima vreme a fost data de faptul ca mi-am gasit o noua slujba si ca intotdeauna cand incepi ceva nou esti foarte ocupat invatand si nu prea mai ai timp si de altceva:)

   Au venit( din nou ) sarbatorile. De pasti de data aceasta( ceea ce, sa nu ma intelegeti gresit, nu le face mai putin importante decat pe cele de craciun pentru noi toti). Asa….au venit iarasi niste sarbatori. Si romanii nostri au inceput pregatirile: au iesit la cumparaturi, si-au facut casa luna si bec, au gatit pe toate cele 4 ochiuri de aragaz in acel timp si si-au impodobit, care mai de care, casa pentru sarbatori. Dupa toata aceasta munca herculeana care pentru multi s-a terminat tarziu in noaptea vinerii mari, romanii nostri au fost “gata” pentru sarbatori. Adica au ajuns( in majoritatea cazurilor) sa fie asa de obositi si de stresati incat ar fi fost imposibil pentru ei sa se bucure asa cum trebuie de sfintele zile de pasti.

   Si atunci va intreb eu pe dumneavoastra, pe cei care fugiti in 100 de directii deodata cu cateva zile inainte de sarbatori incercand sa rezolvati 1000 de probleme: chiar merita? sunteti siguri?

Sunteti siguri ca merita sa va spetiti facand 10 feluri de mancare in cantitati uneori industriale pentru a arunca peste cateva zile jumatate din ea? Chiar merita sa fi asa de obosit in duminica si lunea pastilor incat sa nu te mai poti bucura de ele?

    Si atunci vin cu o propunere: haideti sa incercam la anul sa fim mai cumpatati, sa nu ne mai agitam asa de tare si sa incercam sa avem niste SARBATORI adevarate, unele in care nu o sa fim asa de epuizati incat sa nu ne putem bucura de compania familiei sau a prietenilor…haideti sa fim mai putin sclavi datinilor ( si marefer aici la acele obiceiuri ca si “curatenia de primavara” si robotitul in bucatarie ) si sa ne gandim mai mult la noi si la ceea ce ne face pe noi fericiti.. Haideti sa ne pese mai putin de ce spun vecinii si lumea din jurul nostru si sa dam o mai mare importanta satisfacerii nevoilor noastre…

  Haideti sa incercam sa facem asta macar de sarbatori. Si cine stie, daca functioneaza si ne este mai bine asa poate incet incet sarbatorile o sa devina a placere in loc de povara care sunt ( pentru unii dintre noi).