A trecut si 14 februarie cu bune si cu rele, cu opinii pro si contra. Am dat si\sau am primit ursuleti de plus, flori si ciocolata in forma de inimioara. Si acum ce urmeaza? Eeee daca nu stiti va spun eu – urmeaza ziua barbatului !
Ei da! Astazi am aflat si eu ca intr-un an bisect in 1 martie nu mai este ziua femeii ci cea a barbatului. Si atunci citind zilele acestea o sumedenie de pareri pro si contra legate de tocmai trecutul Sf Valentin ma intreb si eu : chiar avem nevoie de aceste sarbatori “comerciale”? Adica daca as fi sa ma iau dupa ce am citit zilele acestea nu ar trebui sa avem o zi speciala pentru a sabatori dragostea si romantismul, nu am avea nevoie de 1 martie sa sarbatorim femeia si mai ales nu am avea nevoie de ziua de 8 martie pentru a ne sarbatorii mamele. In opinia unora noi toti ar trebui sa facem asta zi de zi, fara a astepta o ocazie speciala pentru a ne arata dragostea, aprecierea sau recunostinta…
Sa nu ma intelegeti gresit si cei care sunt anti Sf Valentin sau anti 1 sau 8 martie au si ei dreptatea lor. Nici eu nu sunt de acord cu latura comerciala a acestor zile dar incerc sa vad dincolo de ea. Intradevar daca iubesti pe cineva nu trebuie sa astepti ziua de nastere sau Sf Valentin ca sa ii oferi o floare sau un cadou asta o poti face oricand si fara a avea neaparat un motiv anume in afara faptului ca il/o iubesti. Dar (hehe da totdeauna exista un “dar”) asa cum am mai spus haideti sa incercam sa lasam latura comerciala a acestor zile deoparte si sa luam doar ceea ce ele reprezinta – o ocazie sau o justificare sa facem ceva deosebit fata de cea ce facem in fiecare zi.
In viata fiecarui cuplu intervine la un moment dat rutina, asa ca avem nevoie de aceste ocazii sau justificari sa putem macar din cand in cand sa iesim din ea, justificari pe care aceste zile n-i le ofera. Pentru ca daca suntem anti Valentine’s Day atunci ar trebui sa fim si anti Ziua Femeii si anti
Ziua mamei, ar trebui sa nu mai sarbatorim nici zilele de nume si de ce nu nici chiar zilele de nastere.
In epoca internetului unde (pentru foarte multa lume) socializarea este egala cu statul pe Facebook, Twitter sau messenger poate ca ar trebui sa avem mai multe zile de Sf Valentin mai multe zile ale femeii sau ale mamei, sa avem aceste ocazii care ne fac sa punem tableta, laptopul sau smartphoneul jos si sa iesim sa socializam cu adevarat.
A trecut si 14 februarie cu bune si cu rele, cu opinii pro si contra.
Suntem in 16 februarie si in doua saptamani vine Ziua Barbatului. Sunt curios ce motive mai gasim ca sa nu ne bucuram nici de ziua de 1 martie….

PS. Ca de obicei scris de pe tableta. Scuzati eventualele greseli o sa incerc sa il corectez cand ajung acasa:)

Advertisements