Tags

Pentru inceput am sa cer ingaduinta. La scoala luam printre cele mai mici note la compuneri si la analize literare asa ca va rog sa aveti rabdare cu mine si chiar sa ma ajutati:)

Dupa cum titlul o spune haideti sa discutam “Despre singuratate”

Intotdeauna mi-a fost greu sa las pe cineva sa se apropie de mine, sa intre in cercul acela pe care ne straduim asa de greu sa il creem in jurul nostru, acea bula de singuranta dincolo de care e restul lumii.Dincolo de aceasta zona de protectie incepem sa ne construim imaginea ” publica” , felul in care vrem sa fim perceputi de cei din jurul nostru.Din pacate ( da chiar am convingerea asta) imaginea pe care ne straduim asa de greu sa ne-o creem nu coincide intotdeauna ( a se citi “aproape niciodata) cu ceea ce suntem cu adevarat. Majoritatea dintre noi trecem prin viata fara ca acest lucru sa ne afecteze – da, ignoranta in unele cazuri e cu adevarat o binecuvantare – ajungem sa implinim o varsta, sa avem copii, nepoti, o familie care sa ne inconjoare si o gramada de ” prieteni” adunati de-a lungul vietii.

Si acum vine un DAR…

Dar din pacate unii dintre noi, subsemnatul in cazul acesta, ajunge intr-un punct din existenta lui in care realizeaza ca a ramas singur… ca acea bula de protectie pe care si-a creat-o in jurul lui a fost asa de etansa si asa de cuprinzatoare incat aproape nimeni nu a reusit sa intre in ea…

34 de ani am fost…rece, 34 de ani am fost…insensibil, 34 de ani am fost…distant.

Cu toate acestea trebuie sa recunosc ca am avut un noroc pe care poate nu il meritam. Am intalnit pe cineva care a reusit sa vada dincolo de imaginea pe care o proiectam, care a reusit sa imi doboare toate barierele, cineva caruia m-am predat cu trup si suflet. Si acuma bata-l vina vine iarasi acel DAR

DAR prin felul meu de-a fi in loc sa accept acea predare neconditionata am continuat sa fiu rece, insensibil, distant.Au trecut ceva ani si  datorita felului meu de a fi am reusit sa indepartez de mine chiar si pe persoana care reusise in ciuda tuturor piedicilor sa intre in cercul meu.Rezultatul? – poate va intrebati- am ramas singur…. sunt inconjurat de o multime de oameni dar sunt singur.

Asta este deocamdata ce am avut eu de spus “Despre singuratate”. Vreau sa ma schimb, nu vreau sa fiu singur, vreau sa reusesc sa o aduc din nou pe aceea persoana asa de speciala pentru mine inapoi la sanul meu.

Tot ceea ce mai pot sa spun este : daca va recunoasteti cat de putin in tot ceea ce am spus mai sus nu faceti aceasi greseala pe care am facut-o si eu. Nu riscati sa pierdeti cea mai importanta persoana din viata voastra din cauza felului vostru de a fi – dati inapoi dragostea pe care o primiti, fiti acolo pentru persoana iubita.

Am aproape 35 de ani si abia acum incep sa traiesc…si sa nu mai fiu singur.

Advertisements